Home Sitemap Zoeken
Bax Hout /
Houten vloeren

Bergen 28
Terheijden
tel: 076-5932188
fax: 076-5934713

Lamelparket

Naast massieve vloerdelen bieden we ook een assortiment samengestelde vloerdelen, oftewel lamelparket, aan.

Wat is lamelparket ?
Lamelparket zijn houten planken opgebouwd uit meerdere lagen verlijmd hout. Doordat het hout kruislings verlijmd wordt werkt het hout als het ware tegen elkaar in en zal de totale werking van de vloerdelen onder invloed van de luchtvochtigheidsgraad minder zijn vergeleken met een massief vloerdeel.

Lamelparket wordt in veel verschillende soorten aangeboden. Zo kan de dikte van de toplaag verschillend zijn maar vooral ook de soort onderlaag. Tussen deze varianten zit veel kwaliteit- en prijsverschil.
Wij hebben ervoor gekozen alleen lamelparket aan te bieden met een berken-multiplex onderlaag met daarop een 3 tot 5mm dikke toplaag. Het lamelparket met deze opbouw bieden wij aan in 2 diktes, totaal 16mm met een 3mm toplaag en totaal 20mm dik met een 5mm toplaag.
Deze soort lamelparket wordt ookwel aangeboden onder de namen 'duoplank', 'multiplank' en 'multivloer'.

Voordeel lamelparket
Hét voordeel van lamelparket in het algemeen is:

Minder werking vergeleken met massieve delen. Let wel! Minder werking, dus niet werkingsvrij. Lamelparket is ook opgebouwd uit massief hout en zal dus ook altijd werken.In tegenstelling wat soms beweerd wordt is lamelparket wél milieubelastender dan een massief vloerdeel. Tijdens het productieproces wordt aanzienlijk meer energie verbruikt doordat de vloerdelen verlijmd moeten worden.

Houtsoorten
Het meest lamelparket wat doorgaans wordt aangeboden is Europees/ Frans Eiken. We kunnen echter ook diverse andere houtsoorten aanbieden als lamelplank. Onder andere Amerikaans Eiken, Noten, Esdoorn, Jatoba, Robijnhout, Steenbeuken en Zwarte Kabbes.
Zoekt u een specifieke houtsoort en is deze hier niet vermeld informeer dan naar de mogelijkheden. In principe is namelijk vrijwel elke houtsoort ook als lamelplank te verwerken.