Home Sitemap Zoeken

Vloerverwarming

Hout op vloerverwarming wordt al vele jaren toegepast in o.a. Scandinavië, Duitsland en Oostenrijk. In Nederland is het relatief nieuw. Toch passen wij het ook al sinds 5 jaar toe.

Er is veel onduidelijkheid over hoe hout op vloerverwarming moet worden toegepast en dat is voor veel mensen reden genoeg om er niet aan te beginnen. Onbekend maakt in die zin onbemind.

De volgende vragen worden vaak gesteld:

  • Werkt het hout niet overmatig als het op vloerverwaring wordt gelegd?
  • Isoleert het hout niet teveel als het op vloerverwarming wordt gelegd?


Op deze vragen kan kort worden geantwoord:

  • Als het hout op een goede manier vast verlijmd geplaatst wordt en er eventueel luchtbevochtiging plaatsvindt in het stookseizoen dan zal het hout maar minimaal werken. Belangrijk om daarbij te weten is dat hout zeer stabiel is onder invloed van temperatuurwisseling. Bij temperatuurwisseling kan echter wel de luchtvochtigheidsgraad veranderen waar hout wel op reageert.
  • Als de isolatiewaarde / Rc-waarde van het hout niet te hoog is zal het geen probleem zijn de ruimte snel te verwarmen en op een aangename temperatuur te brengen
    De Rc-waarde hangt samen met de dikte van het hout en de houtsoort. Wij kunnen deze waarde voor u berekenen indien de vloerverwarming-installateur daar om vraagt.

Geschikte houtsoorten     
Houtsoorten die aan te raden zijn voor vloerverwarming zijn hardere houtsoorten (dit zorgt voor betere geleiding van de warmte) en stabiele niet te nerveuze houtsoorten. Wij hebben de meeste ervaring met Eiken wat aan deze voorwaarden voldoet. Indien u graag een andere houtsoort wenst dan kunnen wij voor u nagaan of deze geschikt is voor plaatsing op vloerverwarming.

Meer informatie
Indien u belangstelling heeft in hout op vloerverwarming raden wij u aan om een keer langs te komen in onze showroom in Terheijden. Op die manier kunnen wij u het beste voorlichten.