Home Sitemap Zoeken

Douglas

 
1 2 3

Douglas is naaldhoutsoort met een licht-tot donker rode kleur. De structuur heeft een duidelijke vlamtekening wat typisch is voor naaldhoutsoorten zoals Douglas.

Voor vloeren is Douglas ook zeer goed toe te passen. De hardheid en daarmee de slijtvastheid ligt namelijk net iets hoger dan gewoon Grenen.

Douglas wordt al meer dan 150 jaar aangeplant in Europa. Oorsponkelijk komt deze houtsoort uit Noord-Amerika waar hij Orgeon Pine wordt genoemd. De Orgeon Pine bomen kunnen daar een hoogte bereiken van 100m1. In Europa heeft deze houtsoort de naam 'Douglas' gekregen naar de naam van Engelsman David Douglas die de zaden Orgeon Pine voor het eerst in Europa 1827 introduceerde. Gezien de snelle groei van het hout en de gunstige duurzame en slijtvaste eigenschappen is het een zeer breed toegepaste houtsoort geworden. Zo kunnen we ook Douglas balken en Douglas potdekseldelen leveren.

Op bestelling kunnen zeer brede Douglas delen geleverd worden van 28 tot 30cm breed. Informeer hiervoor naar de levertijd en prijs.

 

 


Prijzen per breedte, incl. 21% BTW
18 cm € 22 per m2 27-28 cm prijs op aanvraag