Home Sitemap Zoeken

Exclusief: Iepen

 
1 2 3 4

De structuur van Iepenhout is grillig en en kent een duidelijke vlamtekening. De kleur van Iepen loopt van lichbruin tot donkerbruin met soms ook een roodbruine veeg.

De structuur en kleur van Iepen is zeer typisch en is niet te vergelijken met welke andere houtsoort dan ook. Je valt ervoor of je valt er niet voor. Bij Iepen is er geen tussenweg.

We kunnen Iepen in diverse breedtes leveren die ook onderling in elkaar passen. Er kan dus een wisselend patroon gelegd worden. De breedste plank op dit moment is 22cm. 

De Iepenvloeren die wij leveren zijn uit Nederlandse bomen gezaagd. Helaas heeft de Iep in Europa te lijden onder de Iepziekte. Als er een aantal Iepen bij elkaar staan en 1 ervan is ziek dan worden ze uit voorzorg allemaal gekapt.

Iepen kent een groot verspreidingsgebied. Het groeit naast Europa ook in Noord-Amerika en o.a. in Japan. De kleur en structuur van het Iepenhout is echter overal verschillend.

Iepen is iets zachter vergeleken met Eiken. Het is daarentegen wel een stuk taaier. Waardoor het toch een zeer slijtvaste vloer is. Doordat Iepen een taaie moeilijk te breken houtsoort is het in het verleden veel toegepast in de wagenmakerij als velg of wielnaaf. 

Naast Iepen vloeren kunnen we naar wens ook Iepen tafelbladen leveren.


Prijzen per breedte, incl. 21% BTW
12-13 cm prijs op aanvraag 17 cm prijs op aanvraag
21-22 cm prijs op aanvraag